Mediáció

Amit emberi kapcsolat idézett elő egykor, azt emberi kapcsolat hozhatja helyre.

Luborsky

A megoldásfókuszú mediáció egy fantasztikus eszköz a kapcsolataink javítására!

Nem baj, ha nincs is konfliktusotok, de ha szeretnétek a kapcsolatotokon javítani, egy külső, megoldásfókuszú mediátor segítségével olyan magasságokat tapasztalhattok meg, amiket egy hétköznapi beszélgetés által sosem. Valamiért korábban egymást választottátok, vannak közös pontok, akár terveitek, mélyüljünk el ezekben együtt! Lehettek egy pár, lehettek barátok, barátnők, de akár kollégák is, vagy éppen most készültök közös vállalkozást indítani – ez a beszélgetés mindenképpen hozzáad majd a terveitekhez.

Amennyiben van konfliktus, a mediáció a leghatékonyabb eszköz annak rendezésére. Legyetek bár rokonok, barátok vagy munkatársak, üzleti partnerek, és tartson bár hosszú ideje a konfliktus, valamilyen módon összefonódik az életetek, ezért fontos lenne, hogy a kapcsolatotok javuljon, hogy ez a közeg olyan támogató legyen, amilyen hivatott lenni. Itt akár egyetlen alkalommal rendezni tudjátok a nézeteltéréseket.

Családoknak akkor ajánlom, amikor 2 főnél több személyt érint az adott elakadás. Például a szülő-gyerek közötti konfliktusokat szeretnénk rendezni, akár felnőttkorban is, de a résztvevők lehetnek akár távolabbi családtagok, rokonok is. Ilyenkor elsősorban az egymás közti kommunikációt segítem elő, feltérképezve és egyeztetve az eltérő szükségleteket, segítve azok közelítését, a konfliktusok feloldását, mindig az összes érintett fél számára legkedvezőbb módon.

válási mediáció pedig minden válásnál ajánlott. Ezen kívül sajnos a bírósági út marad, főleg, ha vitás kérdések vannak, az pedig mindig sokkal több idő, pénz és energia. Még ha jóban is maradtatok, érdemes egy külső vezetővel átbeszélni a pontokat és azokat írásba is foglalni, hogy ez egy olyan lefektetett keretet biztosítson a szétválásotoknak, és közös gyermek esetén a további együttműködéseteknek, amelyre mindketten támaszkodhattok és később visszautalhattok.

A bal oldali menüben találod a mediációk részletesebb leírását.

Mi a mediáció?

A mediáció (magyarul közvetítés) egy speciális konfliktusmegelőző, -kezelő módszer és folyamat, amelynek lényege, hogy a két vagy több fél vitájában, a konfliktusban állók beleegyezésével egy semleges, harmadik fél (mediátor) jár közben.

A mediátor segít tisztázni a konfliktus természetét és olyan megoldást találni, amely az érintettek számára kielégítő, sőt, nem ritkán kifejezetten örömteli.*

Bejelentkezés

https://hu.wikipedia.org/wiki/Mediáció
Képek: Efzámbó István: Szentendrei látkép és Joan Miró: Landscape

0
YOUR CART
  • No products in the cart.