Válási mediáció

Amit emberi kapcsolat idézett elő egykor, azt emberi kapcsolat hozhatja helyre.

Luborsky

A válási mediáció minden válásnál ajánlott!

Ezen kívül sajnos a bírósági út marad, főleg, ha vitás kérdések vannak, az pedig mindig sokkal több idő, pénz és energia. Még ha jóban is maradtatok, érdemes egy külső vezetővel átbeszélni a pontokat és azokat írásba is foglalni, hogy ez egy olyan lefektetett keretet biztosítson a szétválásotoknak és közös gyermek esetén a további együttműködéseteknek, amelyre mindketten támaszkodhattok és később visszautalhattok.

Amennyiben mindketten egyetértetek abban, hogy a mediáció hasznos lenne nektek, jöhettek rögtön közös alkalomra, amely 2 órás. Ha nem születik megegyezés az alkalom végén, úgy újabb 2 órás ülést kérhettek.

Ha csak az egyik fél látja ennek fontosságát, szívesen megkeresem telefonon a másik felet, közvetítve neki az első fél mediációra való igényét. Ez esetben egy-egy 50 perces külön konzultáció előzheti meg a közös alkalmat.

Írásba foglalást is kérhettek, ezt a mediációs alkalom után 1-2 napon belül küldöm el, lehetőséget biztosítva a hozzászólásra, javításra.

A mediáció minden esetben pártatlan és transzparens, itt valami más történik, mint ami egyébként szokott: alkalom nyílik az eltérő igények kifejezésére, meghallgatására és vita helyett a megoldásfókuszú rendezésére!

Mi a mediáció?

A mediáció (magyarul közvetítés) egy speciális konfliktusmegelőző, -kezelő módszer és folyamat, amelynek lényege, hogy a két vagy több fél vitájában, a konfliktusban állók beleegyezésével egy semleges, harmadik fél (mediátor) jár közben.

A mediátor segít tisztázni a konfliktus természetét és olyan megoldást találni, amely az érintettek számára kielégítő, sőt, nem ritkán kifejezetten örömteli.*

Bejelentkezés

https://hu.wikipedia.org/wiki/Mediáció
Képek: El Kazovszkij, Aranyegyensúly és Steve Johnson, Unsplash.

0
YOUR CART
  • No products in the cart.