Segítő beszélgetés férfiaknak

Egyedülálló férfi lehet olyan férfi, aki még soha nem volt házas, az is, aki külön él vagy elvált, illetve az özvegy férfiak is — és köztük magasabb a mentális problémák aránya, mint a házas társaiknál vagy az egyedülálló nőknél. 

A férfiak kisebb eséllyel tartják fenn a rokoni és baráti kapcsolataikat a házasságuk alatt, és válás után gyakran maradnak egyedül. Ők azok, akik ilyenkor jellemzően elvesztik az otthonukat és a gyermekeikkel is kevesebb időt fognak tölteni. Magánnyal, mentális problémákkal, függőségekkel, sőt, megnövekedett öngyilkossági kockázattal néznek szembe. Sztereotípiák nehezítik az életüket, mint például az, hogy alkalmatlanok a gyermeknevelésre vagy agresszívak, bántalmazók. A szociális támogatás csökkenését tapasztalják, és egyébként is nehezebben fogalmazzák meg az érzéseiket.

Ez a magány már a házasság alatt elkezdődhet, amikor a házastárssal elidegenednek egymástól. A “férfias” feladatok, azaz a család eltartása vagy az “erős támasz” szerepe ráadásul nagy nyomást helyez rájuk, és gyakran még a saját baráti körükben sem beszélik meg mindezt.

Külön bíztatom tehát a férfiakat arra, hogy keressenek fel és beszélgessünk!

Visszajelzés

Tudat alatt talán ráéreztem, hogy maga lehet a kulcs, a megoldás a feleségem felé, aki jobban megérti őt és az egész helyzetet. És így is lett! Köszönet érte. A dolog pikantériája, hogy a beszélgetéseink során nemcsak a feleségemet, hanem magamat is kezdem kiismerni és ez nagyon izgalmas, felszabadító érzés. Kérdésekre kapok választ, amiket soha nem fogalmaztam meg, de a mélyen bennem szunnyadtak.

Csoport férfiaknak

Ha az egyéni segítő beszélgetés mellett vagy helyett csoportba jönnél, arról itt olvashatsz és jelentkezhetsz.

Időpontfoglalás

0
YOUR CART
  • No products in the cart.